Audiológia

Kivizsgálás

Rendelőnkben teljeskörű audiológiai kivizsgálás történik a legmodernebb eszközökkel. A hallás panaszok felmérésében az endoszkópos, mikroszkópos, ultrahangos vizsgálatokat követően speciális hallás vizsgáló helységben történik a hallás vizsgálata. A vizsgálat során megállapítható a páciens légvezetéses, csontvezetéses hallásküszöbe, beszédértése. A hallásküszöb vizsgálat időtartama kb. 15 perc, a beszédértés vizsgálat kb. 20 perc. A hallás vizsgálat során megállapításra kerül a középfül impedancia viszonya is, ez a tympanometria. A vizsgálat fájdalom mentes, 6 éves kor alatt is elvégezhető.

Kezelések

A fülzúgás, szédülés, halláscsökkenés okának feltérképezése után a hagyományos kezelések mellett alternatív kezelésekre is lehetőség van. Igen jó eredménnyel alkalmazzuk a fül lágylézer  és biomágnes rezonancia kezelését. Szükség lehet keringésjavító infúziós kezelésre is.

Biomágnes rezonancia kezelés

A szerv specifikusan irányított mágneses tér a belsőfülben biostimuláció révén juttatja energiához az idegsejteket, ezáltal csökken a szédülés, fülzúgás mértéke.
A kezelés időtartama kb. 30 perc, 6-8 kezelés ajánlott az eredményességhez.

Lágylézer kezelés

A lézer fény hatása a besugározott területen a sejtek jobb vérellátását eredményezi, így azok működése javul.

A kezelés időtartama 200 mW teljesítményű készülékkel 5 perc. A fül előtti és mögötti területre irányul a kezelés, amelyből 6- 8 alkalom ajánlott.

Infúziós kezelés

Agyi vérkeringés javító infúziós kezeléssel a belsőfül vérellátását javítjuk. Hatására csökkenhet a fülzúgás, megszűnhet a szédülés. A kezelés időtartama kb. 40 perc, 5-10 kezelés ajánlott.

A belsőfül vérellátását segítik elő a klinikánkon forgalmazott természetes alapanyagú gyógykészítmények is.

Orrmelléküreg és középfül CT vizsgálatok

Klinikánk a Radiodental Centrumban végezteti el a vizsgálatot. A vizsgálat 3 dimenziós felvételeket készít a területről. A páciens a felvételeket CD lemezen kapja meg, amelyet számítógépen jelenítünk meg és elemzünk ki.
A vizsgálat 1 napon belül elvégeztethető, ára 6500 Ft.

Hallókészülék ellátás

A hallás és beszédértés javítását bizonyos esetekben korszerű digitális hallókészülékekkel tudjuk megoldani. Kiváló eredménnyel ajánljuk dán készülékeinket. A digitális hallókészülék egyénre szabva eredményezi a valósághű hallást és tiszta beszédértést. Készülékeinket számítógép programozza be az egyén vizsgálati eredményei alapján, tehát a készülék viselőjének nem kell azt állítgatnia. A készülékek viselés szempontjából 3 típusúak: hallójáratiak, fül felettiek és fül mögöttiek. Lehetnek nyitott és zárt illesztésűek. A legkorszerűbbek a fül feletti- nyitott illesztésű készülékek. Nem zárják el a hallójáratot, viselésük kényelmes. A hallókészülék ellátás klinikánkon pontos időpont egyeztetés alapján audiológus orvos és asszisztens közreműködésével történik, teljeskörű garanciális és javítási háttérrel. Hallókészülékeinkhez társadalombiztosítási támogatást a jogszabályoknak megfelelően igénybe lehet venni. TAJ számmal rendelkezők 70 %-os TB támogatást kapnak készülékük után. Közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezőknek bizonyos készülék típusok ingyen járnak.

Hallókészülék ellátás időtartama a vizsgálatokkal, betanítással együtt nyílt illesztésű készülék esetén kb. 2 óra. Hallójárati és fül mögötti készülék esetén a hallójáratról veendő lenyomat miatt ez 2×2 óra. Hallókészülékkel ellátott pácienseink igény szerint, illetve meghatározott időpontokban audiológiánkon ellenőrzés céljából megjelennek.

Hallókészülék ellátás esetén a vizsgálatok ingyenesek.